Ushqimet që zgjidhin shqetësimin e fryrjes së barkut

Fryrja e barkut mund të shkaktohet nga shumë gjëra, por kryesisht nga konsumimi i ushqimit dhe pijeve të rënda, apo nga ato me gaz.
P.sh. ushqimet e shpejta, pijet freskuese, madje edhe shumë perime mund të jenë të vështira për t’u tretur dhe të shkaktojnë probleme me fryrje të barkut, transmeton Telegrafi.
Këto perime përfshijnë fasulet, qepët, brokolin, lakrën, etj.
Prandaj, në vend se t’i hani ushqimet e lartcekura, provoni t’i ndërroni ato provime me këto alternativa:
Asparagus
Asparagusi ka përbërës të cilët ndikojnë si baktere e shëndetshme në zorrë, gjë e cila ndihmon në procesin e sistemit të tretjes.
Xhenxhefili
Xhenxhefili njihet për vetitë antipezmatuese dhe të shërimit të problemeve me sistem të tretjes.
Avokado
Avokadot janë të mbushura me kalium – gjë që ndihmon në reduktimin e fryrjes së barkut. Veç tjerash, avokadot janë të mbushura me antioksidues.
Limoni
Shtoni lëng limonit në ujë për ta liruar fryrjen e barkut dhe problemet e tretjes.
Gjithashtu mundohuni t’i shmangni krejtësisht pijet me gaz.