Çmimi i dekoderave shkon në 60 mijë lekë, bëhen gati për në Janar

Një dekoder që nuk kushton më shumë se tre dollarë aktualisht po shitet në dy kompanitë kryesore që e tregtojnë këtë produkt në treg me një çmim akoma dhe më të lartë sa u shitën 10 ditë më parë kur edhe u fikën televizorët. Çmimi i një dekoderi sot në treg arrin në 60 mijë lekë dhe qytetarët do të jenë të detyruar që të paguajnë këtë shumë duke nisur nga muaji Janar.
Qeveria e shtyp vendimin për dekoderat për në Janar për një arsye mjaft banale. Rama ju gjend pranë oligarkëve të tij që tregtonin produktin në një moment që ata nuk ishin më në gjendje të furnizonin tregu pasi nuk kishin në dispozicion dekodera.
Kjo bëri që Rama tu lërë më shumë kohë importuesve të këtyre produkteve që të mbushin tregun dhe të rinisin biznesin e grabitjes së qytetarëve duke nisur nga Janari. Nuk dihet nëse çmimi do të ndryshojë apo do të jetë i njëjtë sikurse është sot i këtyre dekoderave, por ajo që pritet të ndodhë është se shumica e shqiptarëve do të fikin televizionet në pamundësi për të paguar dekoderat.
Situata do të jetë mjaft problematike dhe e ngjashme me atë të para viteve ’90. Por edhe atëhere njerëzit kishin mundësinë të shikonin TVSh-në, ndërsa me dekoderat e rinj, Rama ju ka hequr mundësinë qytetarëve të shikojnë falas edhe TVSH-në ndonëse paguajnë një taksë vjetore me detyrim për këtë televizion, të cilin nuk do të lejohet më ta shikojnë falas.