Dorëhiqet edhe Kryeprokurori në hije i Markut

Tashmë askush nuk beson më tek Prokuroria e kapur nga Rama. Nuk bëhet më fjalë vetëm për kritikët e Markut, por edhe për bashkëpunëtorët më të farët të saj. Njoftohet se dje ka dhënë dorëheqjen edhe Sokol Stojani. Një nga njerëzit më të besuar të Prokurores së Përkohshme Arta Marku ka dhënë dorëheqjen pasi nuk ka pranuar që të hetojë 10 kolegët e tij të Krimeve të Rënda. Sot , Marku pasi e ka pasur të vështirë të pranojë dorëheqjen e Stojanit, ka firmosur shkarkimin e tij.
Sokol Stojani ka dhënë dorëheqjen nga detyra kreu i Drejtorisë së Inspektimit në Prokurori.
Ai nuk ka nuk pranuar të hetojë 10 kolegët e tij, pas urdhërit të djeshëm të Arta Markut për procedim disiplinor ndaj tyre.
Stojani nuk ka qenë vetëm një nga titullarët në Prokurori, por edhe njihet nga hetuesit si Kryeprokurori në hije, pasi ai konsiderohej si njeriu që organizonte Markun që të fshihte injorancën e saj në fushën ky vepron. Nëse e vini re në shumë nga daljet e pakta të Markut, gjithnjë në krah ka qenë Stojani. Ai konsiderohej po I tillë edhe në kohën e kryeprokurores, Ina Rama. Ishte njeriu më I farët I saj dhe që e mbante gjithnjë në krah. Largimi i tij tregon për krizën e thellë në të cilën gjendet sot Prokuroria nga kapja politike e Ramës.
Por situata duket se është më e rëndë se kaq.
10 prokurorët që janë vënë në hetim disiplinor kanë paditur vetë kryeprokuroren e Përkohshme dhe kërkojnë të rrëzojnë urdhrin e saj, që sipas tyre është jashtë kompetencave të saj.
Një ditë më parë kryeprokurorja Arta Marku vendosi hetimin disiplinor për 10 prokurorët e e Prokurorisë së Krimeve të Rënda dhe transferimin e tre të tjerëve