Ballina Aktualitet Tjetër ngarkesë mielli për kafshë nga Serbia drejt Shqipërisë, bllokohen në doganë...

Tjetër ngarkesë mielli për kafshë nga Serbia drejt Shqipërisë, bllokohen në doganë 51 ton

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka 51 ton miell misri për kafshë në Pikën Doganore të Morinës, Kukës, me origjinë nga Serbia.
Ishin dy subjekte që po e fusnin këtë sasi mielli me një dokumentacion ku thuhej se kishte nivelin 8.6, më të lartë se norma e lejuar 5.
Kjo ngarkesë nuk kishte përputhshmëri me dokumentacionin shoqërues: raport analiza nuk ka nr.loti, date prodhimi eskadimi që ta lidhte me produktin 51 ton miell misri për kafshë.
Menjëherë Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bëri bllokimi e ngarkesës me sasi 51 ton bazuar legjislacionit në fuqi dhe do të ndjekë procedurat doganore për kthimin në origjinë.

Exit mobile version