Ballina Aktualitet Shpërthen revolta në Vlorë: ”Nuk shkëmbejmë urën 7-shekullore me përbindësh betoni”

Shpërthen revolta në Vlorë: ”Nuk shkëmbejmë urën 7-shekullore me përbindësh betoni”

Qindra banorë të fshatit Brataj në Vlorë kanë dalë sot në protestë kundër ndërtimit të Hec-it në Gjorm.
Vendimi për ndërtimin e një Hec-i në fshatin Gjormë dhe bllokimi i rrjedhës së lumit Shushicë për t’u shfrytëzuar nga Hec-i ka ngritur banoret sot në protestë.
Banorët shprehen për gazetaren e Fax News, Afrovita Hysaj: Qindra familje të Bratit jetojne me bujqesi dhe blektori, pa ujin e lumit fshati ska më jetë. Tokat mbahen me ujin e lumit. Ura shekullore e Bratit monument i mbrojtur, del jashtë funksionit.
Banorët po mbledhin firma për të ndaluar ndërtimin e hec-it. Do të shkojmë në gjykatë nëse nuk ndërpresin ndërtimin.

Exit mobile version