Ballina Shëndetesi Situatat që mund t’ju shtyjnë drejt depresionit

Situatat që mund t’ju shtyjnë drejt depresionit

Ka disa shkaqe të mundshme të depresionit. Trauma e fëmijërisë së hershme mund të shkaktojë depresion. Kjo ndodh sepse disa ngjarje ndikojnë në mënyrën se si trupi reagon ndaj frikës dhe situatave stresuese. Disa njerëz zhvillojnë depresionin për shkak të gjenetikës së tyre, pra do të keni më shumë gjasa të prekeni nga depresioni nëse keni një histori familjare me të njëjtën situatë.
Shkaqe të tjera të zakonshme përfshijnë:
Struktura e trurit
Kushtet mjekësore, të tilla si një sëmundje kronike, pagjumësi, dhimbje kronike
Abuzimi me drogën dhe alkoolin
Vetëbesimi i ulët ose duke qenë vetëkritik
Historia personale e sëmundjes mendore
Medikamente të caktuara
Ngjarje stresuese, të tilla si humbja e një të dashuri, probleme ekonomike, ose divorc
Diagnoza e depresionit
Nuk ka një test të vetëm për të diagnostikuar depresionin. Megjithatë, doktori juaj mund të bëjë një diagnozë të bazuar në simptomat tuaja dhe një vlerësim psikologjik. Në shumicën e rasteve, mjeku juaj do të bëjë një seri pyetjesh në lidhje me gjendjen tuaj, oreksin, gjumin, nivelin e aktivitetit dhe mendimet. Ndonjëherë problemet e tiroides ose mungesa e vitaminës D mund të shkaktojnë simptoma të depresionit.

Exit mobile version