Skandal/ Teza e provimit të Matematikës del dy orë para mbarimit të testit

Rreth 37 mijë maturantë në të gjithë vendin kanë zhvilluar sot provimin e tretë të Maturës Shtetërore atë të Matematikës.
Por siç ndodh rëndomë në Shqipëri, edhe këtë vit teza e Maturës më herët është shpërndarë në rrjetet sociale sesa ka përfunduar në duart e maturantëve.
Problemin e ka denoncuar Rigers Xhemollari, nga lëvizja Qëndresa Publike i cili ka publikuar tezën e matematikës ndërsa po zhvillohet provimi nëpër gjimanze.
“2 ora para mbarimit te provimit te matematikes në rubrikën “Maturant Raporto” ka mberitur teza e provimit .
Sot u cenua rende procesi i provimeve te Matures Shteterore, sot u prene ne bese maturantet, sot teza doli pa filluar mire provimi dhe sistemit merite preferenca i mbeti vetem fjala preference pasi merita u demtua.
Qendresa Qytetare po vazhdon te ndjeke dhe monitoroje me vemendje te gjithe procesin e zhvillimit te Matures Shteterore”.

m2

m3