Shuhet Liri Belishova!

Ndërron jetë Liri Belishova në moshën 92 vjeçare. Belishova ishte një nga ish-drejtueset e Partisë së Punës së Shqipërisë.
Gjatë viteve 1946 dhe 1947 ajo ishte kryetare e Shqipërisë e Rinisë Popullore (Rinia Popullore).
Vdekja e bashkëshortit të saj, Nako Spiru, në vitin 1946, një vetëvrasje e supozuar, çoi në shkarkimin e saj nga roli i saj dhe ajo u dërgua nga Tirana në Berat për të dhënë mësim.
Pas rehabilitimit të Nako Spirus, si rezultat i ndarjes Jugosllave-Shqiptare, më 1948, Belishova u rehabilitua gjithashtu dhe u bë anëtar i Politburove të Partisë së Punës të Shqipërisë nga viti 1948 deri më 1960.
Jeta e saj u ndërthur nga një partizane në moshën 13 vjeçare, tek rolet e rëndësishme në Partinë e Punës së Shqipërisë dhe në fund tek një “mea culpa” për 45 vitet e komunizmit.
Po kush ishte Liri Belishova
Liri Belishova, lindi në Belishovë më 14 tetor 1926, ka qenë anëtare e Byrosë Politike dhe e Komitetit Qendror të PPSH-së ka qenë një nga drejtueset kryesore të Partisë Komuniste që nga vitet e para të krijimit të saj.
Belishovë vjen nga krahina e Mallakastrës nga një familje e kamur e zonës, e bija e Kamber Belishovës, përfaqësues i krahinës në Kongresin e Durrësit.
Shkollën fillore pesëvjeçare e mbaroi më 1937 në Ballsh. Më 1938 fitoi bursë që të ndiqte studimet në Institutin “Nana Mbretneshë” në kryeqytetin e mbretërisë. Kontaktet me idetë dhe materialet komuniste i pati prej kushëririt të saj, Besimit, student në Normalen e Elbasanit.
Belishova u bashkua me Lëvizjen Nacionalçlirimtare të Shqipërisë dhe humbi një sy. Gjatë viteve 1946 dhe 1947 ajo ishte kryetare e Shqipërisë e Rinisë Popullore (Rinia Popullore).
Vdekja e bashkëshortit të saj, Nako Spiru, në vitin 1946, një vetëvrasje e supozuar, çoi në shkarkimin e saj nga roli i saj dhe ajo u dërgua nga Tirana në Berat për të dhënë mësim.