Familjarët: Rama nuk do të gjejë vrimë ku të futet nëse nuk lirohen fëmijët tanë

Protetsues të shumtë po ndjekin nga gjykata e Apelit në Shkodër procesin ndaj 11 protestuesve kuksianë. Familjarët e të arrestuarve janë të irrituar me mbajjtjen në burg me njerëzve të tyre të afërt. Ata kanë paralajmëruar publikisht Ramën për pasojat direkte që do të ketë në rast se nuk do të lirohen sot protestuesit. “Pasojat do ti ketë direkt Edi Rama. Po i themi nuk do të gjejë vrimë ku të futet në rast se nuk lirohen protestuesit”, thanë familjarë të tyre para duerve të gjykatës së Apelit në Shkodër.
“Jemi përballë një politike që mbron veten por tallet me popullin, ata që vendosën traun kërkuan faljen, ndërsa ata që protestun kundër traut janë në burg. Është një lloj presioni për mos me çu krye për me protestu. Ai prishi traun për të kaluar pasi I ishte vendosur ne derë. Kërkojmë lirimin e tyre dhe nëse nuk ndodh do të veprojmë siç vepruan ata. Shteti fillon tek ai që thotë “ Nuk ka bir nane…”, jo me këtë fukarenj”, tha ai.
Ndërkohë që një tjetër u shprejh se kryeministri Rama është më i keqi që ka patur Shqipëria në historinë e saj.
Forcohen masat e sigurisë në Gjykatën e Apelit të Shkodrës ku në orën 11:00 do të mbahet seanca për vlerësimin e masës së sigurisë të 11 kuksianëve te ndaluar pas protestës në Rrugën e Kombit.
Avokatët e tyre, që apeluan vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë, kërkojnë lirimin e 11 protestuesve.
Prokuroria i qëndron asaj mase sigurie që u vendos në Gjykatën e Shkallës se Parë arrest me burg.
Seanca do të ndiqet nga deputetë të opozitës por edhe banorë të Kukësit që do të jenë të pranishëm sot në Shkodër në mbështetje të të arrestuarve.