Kujdes! Mund të bëheni të varur nga këto ushqime

Nga studimet shihet që ushqimet e përpunuara që përmbajnë yndyra dhe sheqerna, janë shumë adiktive dhe kanë krijuar listën me to.
Ajo kryesohet nga pica dhe vazhdon me çokollatë, patatina etj. ndërsa djathi është në vendin e dhjetë është i pari në listë, që konsiderohet i papërpunuar.
Procesimi duket sikur është thelbi i adiksionit.
“Në mënyrë të ngjashme sesi drogat procesohen për të rritur adiksionin, studimi sugjeron që mund të procesohen ushqimet duke shtuar yndyra dhe karbohidrate të ripërpunuara, si mielli dhe sheqeri”.
Dhe ndërkaq që “Yale Food Addiction Scale” mbështetet në baza shkencore një rezultat interesant i studimit është që “uji” merr pjesë në listë para gjithë frutave dhe perimeve të përfshira.

Shihni listën dhe nëse doni të hani diçka ndërsa lexoni, zgjidheni nga fundi.
Pica
Çokollata
Patatinat
Biskotat
Akullorja
Patate të skuqura
Burgeri me djathë
Kripa jodietike
Torta
Djathi
Proshutë
Pula e pjekur
Kokoshka me gjalpë
Drithëra
Çamçakëz
Bifteku
Arrat
Vezët
Gjoks pule
Çibukë
Ujë
Dredhëza
Misër (pa gjalpë ose kripë)
Salmoni
Bananet
Brokoli
Oriz i thjeshtë kaf
Molla
Bishtaja
Karota
Kastraveci