Ballina Aktualitet Krimi dhe trafiku nga Shqipëria, ambasadori britanik jep alarmin

Krimi dhe trafiku nga Shqipëria, ambasadori britanik jep alarmin

Ambasadori britanik në Shqipëri, Duncan Norman, ka deklaruar se numri i shqiptarëve që kryejnë krime dhe merren me trafik droge e prostitucion është në rritje dhe po kthehen në shqetësim në Britaninë e Madhe.

Nga Shkodra ku ndodhet në një vizitë ai ka theksuar se aktualisht në burgjet e Anglisë ka 762 shqiptarë, pjesa më e madhe e të cilëve janë të dënuar për trafik droge.

“70 për qind e tyre vijnë nga Shkodra, Kukësi dhe Dibra. Pjesa më e madhe e tyre janë të dënuar për trafik droge. Kemi një rritje të numrit të shqiptarëve që merren me krime. Krimi i organizuar është një dëm i madh për shoqërinë shqiptare,” tha ambasadori.

Exit mobile version