Ballina Kryesore Vasilika rrëfen poezinë me ngritjen që i ka recituar Rama

Vasilika rrëfen poezinë me ngritjen që i ka recituar Rama

PRITJE PER MIRATIMIN E REFORMES NE DREJTESI - Kryetari i Parlamentit, Ilir Meta, Kryeministri, Edi Rama dhe deputetet, Fatmir Xhafa, Vasilika Hysi, Petrit Vasili dhe Ulsi Manja, gjate nje feste te organizuar ne Pallatin e Brigadave, per miratimin me unanimitet te reformes ne drejtesi organizuar nga komisioni i Posacem per Reformen ne drejtesi./r/n/r/nCELEBRATION FOR ADOPTION OF JUDICIAL REFORM - Parliament Speaker Ilir Meta, Albanian Prime Minister Edi Rama, lawmakers, Fatmir Xhafa, Vasilika Hysi, Petrit Vasili and Ulsi Manja, during a celebration organized in the Palace of Brigades, for adoption of justice reform organized by special commission on judicial reform.

“‘Nuk i ngrihet’, ishte thjesht një poezi e Ramës”, reagimi i Hysit: Do të ndalohen fjalët me dy kuptime në Kuvend
E mbledhur pasditen e sotme për shqyrtimin e kërkesës së LSI, Byroja e Kuvendit vendosi që të mos e përjashtojë kryeministrin Edi Rama për fjalorin joetik, sipas opozitës, të përdorur në senacën plenare të 29 marsit, saktësisht një javë më parë.
LSI i kërkoi kryetarit të Kuvendit Gramoz Ruçi, që Rama të përjashtohej nga Kuvendi 10 ditë por kjo kërkesë u rrëzua sot.
Menjëherë pas mbledhjes, deputetja Vasilika Hysi është shprehur se kryeministri Rama nuk tha asgjë joetik pasi në deklaratën e tij ai tha një poezi:
“Nuk është përdorur fjalor fyes dhe denigrues.
Byroja lexoi me vëmendje dhe konstatoi se kërkesa e opozitës nuk qëndronte. Ne u ndjemë të çuditur që u ngrit ky pretendim, pasi nga këqyrja, pas fjalës së Ramës e ka marrë fjalën Basha.
Dhe më pas e mori fjalën Vasili dhe s’u ngrit asnjë pretendim. Opozita nuk ishte sot në Kuvend dhe konsumoi një veprim të paligjshëm, tubimi pa asnjë leje.
Që nga sot të gjithë deputetëve, kryeministrir, nuk u lejohej kurrsesi që të shprehin asnjë fjalë që merret me dy kuptime. Ai vet thotë po ju lexoj një poezi.
Në gjuhën shqipe disa fjalë mund të marrin dy kuptime. Kolegët e opozitës nuk bënë asnjë kërkesë për 7 ditë ndaj kjo ishte një lëvizje tjetër e opozitës”, u shpreh Vasilika Hysi për mediat.

Exit mobile version