Ballina Editorial Vetëm bashkimi dhe reagimi largon Aleancën e Qelbësirave

Vetëm bashkimi dhe reagimi largon Aleancën e Qelbësirave

Kastriot ISLAMI

Shqiptarët e Veriut dhe të Kosovës që protestuan kundër taksës antikombëtare të “Rrugës së Kombit” duhen mbështetur nga të gjithë qytetarët e ndershëm. Ka ardhur momenti që të gjithë qytetarët e ndershëm të veprojnë të bashkuar dhe masivisht. Vetëm bashkimi dhe reagimi masiv është mënyra e vetme për të larguar paqësisht Aleancën e Qelbësirave.
Sepse shqiptarët e ndershëm, Rama i ka varfëruar, i ka lënë papunë, i ka nxitur të largohen nga vendi, i ka vjedhur votat, i ka burgosur në dhunim të ligjit për dritat, i ka rënduar në ekstrem të papërballueshëm taksat, i ka mashtruar, e tjerë e tjerë dhe më së fundmi i ofenduar duke i cilësuar si “organi seksual që nuk ngrihet dot”.
Veriorët dhe kosovarët, të parët dhanë kushtrimin e shpresës, përmes një reagimi paqësor dhe një kërkese paqësore kundër taksës antikombëtare të “Rrugës së Kombit”. Por ata në thelb reaguan paqësisht edhe kundër taksës që shërbeu për të derdhur gotën e mbushur plot nga një mori prapësish të tjera të kësaj Aleance të Qelbësirave.
Pra ata në thelb filluan të reagojnë dhe të tregojnë se në Shqipëri ka shpresë, ka ndjenjë reagimi, se shqiptarët e ndershëm janë të gatshëm të ngrihen kundër pandershmërisë, kundër Aleancës së Qelbësirave, kryetari i së cilës është Rama, që pasi i kishte ofenduar e kërkonte t’i nënshtronte duke i taksuar, duke i goditur me shkopa e plumba gome, duke i gjakosur dhe arrestuar, i konsideron vandalë dhe po përpiqet t’i izolojë nga revolta masive që zjen brenda çdo shqiptari të ndershëm. Prandaj duhet një bashkim i qytetarëve të ndershëm.

***
Ky bashkim duhet të jetë qytetar, mbarëkombëtar pa dallime partiake dhe pa synime politike. Ky bashkim mbarëkombëtar i qytetarëve të ndershëm ka për mision:
të kthehet në një bashkim të qytetarëve të ndershëm, që ndonëse me bindje të ndryshme, kanë shqetësime të përbashkëta, janë njëlloj të varfër, njëlloj të papunë, njëlloj të ngarkuar me taksa, njëlloj të përzënë nga vendi, njëlloj të ofenduar, të goditur, të burgosur, të arrestuar… ;
të largojë urgjentisht Aleancën e Qelbësirave dhe pjellën e saj Rilindjen;
të largojë sa më shpejt Aleancën e Qelbësirave që mban në pushtet me votat e blera Rilindjen e “korrupsionit, krimit dhe narkotrafiqeve”;
të konsolidohet si një bashkim i qytetarëve të ndershëm që janë dhunuar, poshtëruar, ofenduar nga Rama që është drejtuesi i Aleancës së Qelbësirave dhe së fundmi rrëmbyer nga shteti policor i Rilindjes.
të hedhë me neveri në plehra talljet, ofendimet dhe etiketimet denigruese e Ramës për çdo verior, kosovar apo shqiptar në përgjithësi, Rama në krye të Aleancës së Qelbësirave i ka bërë dhe po vazhdon me kokëfortësi më së fundmi edhe t’i përçmojë se nuk janë në gjendje të reagojnë e ti etiketojë si vandalë;

të mbështesë më së pari veriorët dhe kosovarët, që Rama i gjakosi, arrestoi dhe dhunoi, duke përdorur mekanizmat e mjetet policore dhe kriminelë të veshur me pushtet që drejtojnë Aleancën e Qelbësirave.
urgjentisht të mbështesë veriorët dhe kosovarët, sepse ata nuk u ngritën vetëm për interesin e tyre të ngushtë, ata ishin të parët që goditën në zemër Aleancën e Qelbësirave nga qyteti simbol i mikëpritjes të të dëbuarve nga regjimi i Milosheviçit;.
t’i japë goditjen e merituar dhe fatale bartësve të “korrupsionit, krimit dhe narkotrafiqeve” që janë gjeneralët e Aleancës së Qelbësirave.
të godasë klanin mafioz që po përçan shqiptarët dhe po përgatitet të fusë vendin në trazira e përplasje, sepse kështu tentohet t’i zgjatet jeta në pushtet Aleancës së Qelbësirave.
të shporrë të gjithë blerësit e votave e kërcënuesit e votuesve; sepse aty ka filluar ngjitja në pushtet e Aleancës së Qelbësirave dhe pikërisht aty qëndron edhe “forca” e saj për të tjetërsuar rezultatin zgjedhor;
të largojë nga pushteti të gjithë oligarkët që janë të lidhur me Ramën dhe që pasurohen dhe furnizojnë me para të dyshimta Aleancën e Qelbësirave;
të shkatërrojë lidhjen e krimit me shtetin, sepse me paratë dhe forcën e krimit ushqehet Aleanca e Qelbësirave dhe Rilindja;
të shporrë shkaktarët e papunësisë e të varfërimit të tyre, që drejtojnë Aleancën e Qelbësirave, sinonim i “korrupsionit, krimit dhe narkotrafiqeve”;
të shkatërrojë kapjen e shtetit, të medias, të Shoqërisë Civile nga Aleanca e Qelbësirave dhe Rilindja;
të largojë nga Parlamenti kriminelët e administrata publike, të paarsimuarit, sharlatanët që janë përfaqësuesit e Aleancës së Qelbësirave të emëruar nga Rama.
të shpëtojë vendin nga e Keqja që është bërë Model Suksesi dhe kërcënon të zbrazë Shqipërinë.

Exit mobile version