Opozita, vendim historik, Basha: Protesta popullore me të gjitha format, jemi në krah të qytetarëve, mosbindje civile

Opozita e bashkuar ka marrë vendimin për të nisur menjëherë mosbindjen civile në të gjithë Shqipërinë dhe për të udhëhequr protestat popullore të cilat do të jenë me të gjitha format që parashikon mosbidnja civile. Basha deklaroi se janë shteruar të gjitha mundësitë e tjera pasi Rama dhe qeveria e tij kanë rrëzuar shtetin ligjor dhe kanë bërë të dështojnë të gjitha reformat përfshi atë në drejtësi.
“Në këtë vend nuk ka më demokraci kushtetuese. Në këtë vend janë rrëzuar të gjitha institucionet. Këtu nuk ka më rregulla loje demokratike. Këtu nis mos binja civile dhe kjo do të nisë nga kjo javë me të gjitha format kunër një klike që vrarë shpresën. Ky është vendim unanim nga dita e sotme duke nisur me mos pagesën e rritjes së taksave abuzive. Në këtë betejë qytetarët do të kenë në krah të tyre opozitësn. Ne do të jemi në krye të këtyre protestave”, tha Basha.
Kryetarja e LSI Kryemadhi u shpreh se mosbindja qytetare është që të heqim dorën e Ramës nga dora e xhepit të qytetarëve.

Basha: Hapësira e vetme për ti qëndruar në krah qytetarëve është mosbindja qytetare dhe kjo nis që këtë jave, në krah të qytetarëve me mosbindjen qytetare. Me refuzimin jo vetëm të takës së rrugës së Kombit, por çdo takse tjetër që ka rritur Rama dhe me të gjitha hapat format, dhe mënyrat e mosbindjes qytetare si forma më e lartë e veprimit politik dhe qytetar kundër një klike. Ne këtë nuk do ta pranojmë.
Ndaj ky është një vendim unanim i opozitës e cila nis që sonte orgnizimin për të bërë realitet mosbindjen qytetare, duke nisur nga pagesa te taksave të rritura. Ne do të ndërthurim të gjitha format e nevojshme të aktivitetit opozitar ashtu siç e gjykojmë të përshtatshme për të arritur qëllimin. Të gjitha format dhe mënyrat.
Opozita do të jetë në ballë të çdo organizimi për ta bërë mosbindjen qytetare formën e parezistushme dhe do të rrëzojë këtë bandë në pushtet dhe do ti japë mundësi shqiptarëve për të zgjedhur një qeveri të shumicës, por tani për tani vëmendja jonë është të jemi në krah të njerëzve.