Minstrja e Ramës, tjetër skandal në Parkun Kombëtar të Butrintit

Ministrja Kumbaro pas skandalit me një lokal në brendësi të Parkut Kombëtar të Butrintit, pas një heshtjeje mafioze që rifilloi puna dhe lokali përfundoi, tani përfshihet në një tjetër skandal financjar të një afere tenderuese 100 milionshe. Bëhet fjalë pas një përfundimi kontrate të firmës policore private më datën 24 shkurt 2018, datë që rregjistron edhe shkarkimin e drejtorit të këtij Parku, Gjergji Mano me zëvendësimin e zotit Zhonga që, siaps ministres, kish fituar konkursin, por më parë në fundvitin 2017 qe miratuar politikisht nga kryesia e PS-së së Sarandës në këtë post.
Dhe zoti Mano u largua nga kjo detyrë vetëm se vinte nga rradhët e LSI-së dhe bota akademike dhe s’mund të pajtohej me lodrat e Kumbaros. Menjëherë një firmë fantazmë merr në siguri parkun. Kjo përbën shkele të proçedurave, sidomos me shërbimet e sigurisë policore, qofshin private, qofshin shtërore. Në bazë të ligjit shpallet tenderimi në aplikim Online. Kjo nuk është bërë dhe për një muaj firma private e Tiranës kryen këtë shërbim( për arsye etike dhe investigimi nuk përmendim emra). Ky shërbim kryhet jashtëç’do rregulli dhe ligji. Pa tender, dhe nëse ka një pauz , e merr një firmë kontraktuese brenda Qarkut operues.
Kjo nuk është kryer si proçes. Shteti po vidhet në mënyrë marramendëse nga këto firma. Vetëm të qëndrosh në faktin pse nuk është bërë tenderi dhe vijnë të gjitha. Maskarallëqet dhe abuzimet me Parkun Kombëtar të Butrintit nga kjo ministre vijëjnë. Janë 100 miloinë për sigurinë, pse vijnë pa tender dhe pse nga Tirana kur nuk kanë operativitet në Drejtorinë e Policë së Qarkut Vlorë? Kumbaro nuk ndalet.
Agron MEMA