Fabrika e konservimit në Shkodër, Prokuroria kërkon 4 arreste me burg

Prokuroria e Shkodrës dërgon në Gjykatë falsifikatorët e prodhimeve ushqimore dhe inspektorë të AKU-së. Një ditë pas zbulimit të fabrikës, e cila prodhonte produkte ushqimore në kundërshtim me ligjin, organi i akuzës thotë se ka përfunduar hetimin dhe dërgoi në Gjykatë çështjen në ngarkim të disa shtetasve të akuzuar për veprën penale të “Prodhimi i kundraligjshëm i artikujve dhe mallrave industrial dhe ushqimorë”, parashikuar nga neni 288/a/2 të K.Penal si dhe po zhvillon hetime për veprën penale të “Shpërdorimi i detyrës” parashikuar nga neni 248 të Kodit Penal.
Prokurori i çështjes Astrit Halilaj hetoi dhe ngarkoi me akuza të veprave penale shtetasit: Gëzim Bala, i datëlindjes 28.05.1958 në Shkodër dhe banues në lagjen “Ahmet Haxhia”; Elis Bala, i datëlindjes 19.05.1992 në Shkodër dhe banues në lagjen “Ahmet Haxhia”; Hydajete Elbasani, e datëlindjes 03.07.1958 në Shkodër dhe banuese në lagjen “Partizani”.

Ndërkohë është shpallur në kërkim më datë 28.03.2018, shtetasi Dritan Hoxha, i datëlindjes 14.10.1973, lindur dhe banues në Shkodër, inxhinier merceolog në subjektin “Kampion” shpk.
Prokurori Halilaj kërkoi të caktohet masa e sigurimit personal me karakter shtrëngues “Arresti me burg” ndaj personave nën hetim: Gëzim Bala dhe Dritan Hoxha (në mungesë). Masa e sigurimit personal me karakter shtrëngues “Detyrimi për t’u paraqitur në policinë gjyqësore” ndaj personave nën hetim Elis Bala dhe Hydajete Elbasani për vepren penale të “Prodhimi i kundraligjshëm i artikujve dhe mallrave industrialë dhe ushqimorë”, nga neni 288/a/2 të K.Penal, ndaj shtetasve;
Masa e sigurimit personal me karakter shtrëngues “Arrest me burg” ndaj personave nën hetim Abdyl Bajraktari dhe Adnand Gradeci për veprën penale të “Shpërdorim i detyrës”, të kryer në bashkëpunim.