Si i hoqi Rama Statusin Cirkut Kombëtar, Tenori i njohur publikon dokumentat

Tenori i njohur, Rudi Sata në një intervistë për “Fox News” u shpreh se kryeministri Edi Rama me një vemndim të Këshillit të Ministrave i ka hequr statusin Cirkut Kombëtar duke e cilësuar Cirku i Tiranës. Sata u shpreh se ku vendim është bërë në shkelje fragrante dhe duhet anuluar menjëherë. Sata publikoi edhe dokumentat e VKM për heqjen estatusiot të Cirkut Kombëtar. “I kërkoj Edi Ramës të “anulojë” VKM e miratuar më datë 7.03.2018 ku Cirkut Kombëtar i “HIQET”_Statusi KOMBËTAR… dhe kthehet në CIRKU I TIRANËS. Ky vendim është në kundërshtim me Dispozitën bazë Ligjor 10352, datë 18/011/2010. Të kthejë “Kontratat kpldktive” të cilat janë për mendimin tim “gur themeli për Demokracinë!”, u shpreh tenori Rudia Sata.
Më tej tenori i njohur i kërkoi Ramës të shkakroj ëminstrne e kulutrës Mirela Kumbaro. “Të shkarkojë nga detyra ministen e Kuklturës, Mirela Kumbaro si nje ministre e paaftë… arrogante dhe prepotente. Edi Rama duhet të heqë dorë nga “skenari ogurzi” i 1999-s kur ishte ministër i Kulturës ku në fokus ishte shembja e Teatrit Kombëtar. Ndërsa tani të gjitha Institucionet e Kulturës janë në prag të shkatërrimit total si infrastrukturë Artistike”, tha ai.

r3Në përfundim Sata tha se, Ed Rama duhet të tregohet serizo për ato çka ai deklaron. “Përshembull, kur premtoi se do të bashkëqeverisë me popullin, por qe deti tash nuk kemi parë asgjë..! Të tregojë se ka vullnetin për të respektuar dhe zbatuar ligjet dhe Kushtetutën, sepse koha ka treguar që nuk po i respekton, por perkundrazi po i dhunon ato!”, përfundoi tentori i njohur.

 

 

 

r1

r2