Myftiu i Shkodrës, apel Qeverisë: Situata është kritike

Myftiu i Shkodrës, Muhamed Sytari i ka drejtuar një apel qeverisë që të ndërhyjë, pasi situata me përmbytjet është kritike. Myftiu e ka vlerësuar si mungesë përgjegjësie qëndrimin e mbajtur nga institucionet qendrore në vend lidhur më përmbytjet.
Myftinia është në kontakt me imamët në çdo njësi administrative me qëllim që të ndihmojë familjet në rast emeregjence. Xhamia e plumbit prej javësh është jashtë funksionit të saj, ku besimtaret nuk kanë mundur që të kryejnë faljen.
Ndërkohë, deputeti i Shkodrës, Romeo Gurakuqi, ka shfrytëzuar mbledhjen e Komisionit të Medias për të përsëritur kërkesën e vazhdueshme të Bashkisë së Shkodrës për shpalljen e gjendjes së emergjencës në njësitë administrative të prekura nga përmbytjet.
Sipas Gurakuqit, shpallja e emergjencës është e domosdoshme, pasi mungojnë mjetet për t’i bërë ballë situatës.
Situata në orët në vijim pritet të përkeqësohet për shkak edhe të prurjeve të shtuara jo vetëm nga kaskada e Drinit, por edhe Liqeni i Shkodrës dhe Lumi Buna.