Millosheviçi kthehet ndryshe në Kosovë

Dymbëdhjetë vite pasi ka vdekur gjatë gjykimit të tij për krime lufte, Sllobodan Millosheviç, është kthyer në Kosovë, mirëpo kësaj here si personazh në një shfaqje artistike në Graçanicë. “Tregimi i Sllobodanit” është shkruar nga Jelena Bogavaç dhe fokusohet në marrëdhënien personale të Millosheviçit me gruan e tij Mirjana, vajzën e tij Marija dhe djalin e tij Marko, më shumë sesa në politikën që e ka bërë të famshëm. Më shumë se 200 persona kanë marrë pjesë në shfaqjen e zhvilluar në një teatër në Graçanicë. Shfaqja përfundon me gjykimin e tij në Tribunalin e Hagës, ku edhe ka vdekur nga një sulm në zemër më 2006.