Ballina Politikë Zbulohen emrat, ja kush janë 12 zyrtarët që do të negociojnë për...

Zbulohen emrat, ja kush janë 12 zyrtarët që do të negociojnë për kufirin detar me Greqinë

Zbulohen emrat e të gjithë zyrtarëve që do të negociojnë për kufirin detar. Bashkëkryetarë do të jenë Armand Skapi nga Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme dhe Gjeneral Major Ylber Dogjani, Komandant i Flotës Detare. Emrat e tjerë janë Artur Mecollari, i larguar nga ushtrua ne vitin 2012, Arsen Mullai, Viktor Doda, zv/drejtoresha e Policisë Aida Hajna, drejtori i AKBN Ardjan Bylyku, Elira Koka, sekretare e përgjithshme e Ministrisë së Drejtësisë, Ferdi Hyraj nga Instituti i Gjeografisë, Luan Përzhita, Instituti i Arkeologjisë, Korenc Çela, Drejtor i Institutit të Gjeohapësirës dhe Qirjako Qirko, ambasador në Londër.
Presidenti Ilir Meta kërkoi më shumë informacion nga Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme në momentin kur u kërkua autorizimi për plotfuqinë. Veç emrave të negociatorëve presidenti kërkoi një specifikim në kërkesën për autorizim, që do të saktësonte edhe qëllimin e negociatave. Lapsi.al mësoi se në kërkesën për plotfuqi shkruhet: “Marrëveshje ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Greqisë për delimitimin e zonave detare”.

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme ka konfirmuar mëngjesin e së hënës dërgimin në Presidencë të informacioneve shtesë të kërkuara nga kreu i shtetit lidhur me negociatat per marrëveshjen e detit me Greqinë. Vizion Plus ka mësuar se informacioni i mbërritur në Presidencë është shumë voluminoz.
Ashtu siç kishte kërkuar Presidenti Meta, në përgjigjen e ardhur nga Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme janë të listuar edhe emrat e negociatorëve. Do të jenë dy bashkëkryetarë Armand Skapi nga Ministria per Europen dhe Punet e Jashtme dhe Gjeneral Major Ylber Dogjani, Komandant i Flotës Detare. Emrat e tjerë jane Artur Mecollari, i larguar nga ushtrua ne vitin 2012. Arsen Mullai, Viktor Doda, zv/drejtoresha e Policisë Aida Hajna dhe drejtori i AKBN Ardjan Bylyku.

Exit mobile version