Presidenti ka vetëm dy rrugë

Ministri i Drejtesise, Ylli Manjani, gjate nje takimi me drejtues te zyrave te Regjistrimit te Pasurive te Paluajtshme ne te gjithe vendin./r/n/r/nMinister of Justice, Ylli Manjani, Ilirjan Muho, during a meeting with heads of offices Registration of immovable property across the country.

Ylli MANJANI

Asnjë strategji! As platformë! As informacion se çkanë molloisur gjer më sot!
Asgjë!
Asgjë nuk i raportohet Presidentit të Republikës! Megjithë insistimin e këtij të fundit!
Asnjë protokoll bisedimesh as nga Kreta e as nga Korça! Çkanë biseduar deri më sot? Kush bisedoi dhe për çfarë?
Asnjë fjalë të vetme!
Vetëm një projekt marrëveshje e turpshme, që thotë se “…. në zonat ekonomike do kujdesen për biodiversitetin…”
O zot çfarë shitje spektakolare! Dmth i forti mund të zbulojë pasurinë nëntokësorë dhe neve na mbetet vetëm biodiversitetit i ujit të kripur!
Këtë sugjeron qeveria jonë! Kulmi!
Propozohen disa emra si negociatorë. As din e as iman! Media ka zbuluar fakte të rënda për disa prej tyre. Të njohur si filo grekë ose si spiunë kundër shtetit!
Asnjë zyrtar i lartë që të mbajë përgjegjësi! Ekspertë që shiten e blihen kollaj!
Çfarë duhet më shumë për të shitur këtë vend?!
Asnjë fjalë për çështjet e tjera! As për çështjen Çame!
Asnjë përgjegjësi zyrtare nuk mban qeveria! Politike jo e jo!
Vetëm arrogancë! Injorim i Kushtetutës dhe institucioneve të shtetit! Publikun po e po, që e injoron!
Në këto kushte Presidenti i Republikës ka dy rrugë:
Ose të rrefuzojë këtë poshtërsi kombëtare, ose tja japë Kotziasit direkt atë autorizim!
Ndoshta ky i fundit mund të verë dorën në zemër me ne, se qeveria jonë e ka thjesht dorën në xhep! Në xhepat e shqiptarëve kuptohet…