Keqpërdorimi i drejtësisë, denoncimi në revistën e Kongresit: Soros i pagoi 200 mijë dollarë prokurorit për të hetuar politikisht

Partia Republikane e Misurit sugjeroi të premten se miliarderi dhe mega-donatori i Demokratëve George Soros qëndronte pas ndjekjes penale të guvernatorit të Misurit Eric Greitens (R), i cili tani po ballafaqohet me akuzën e krimit për shkelje të privatësisë dhe shantazhit.
Drejtori ekzekutiv i partisë, Sam Cooper, përmendi 200,000 dollarë dhënë për Prokurorin e Circuit St. Louis, Kim Gardner si motivim politik për të hapur çështjen kundër Greitens, shkruan The Hill.
“Kim Gardner ka marrë më shumë se 200,000 dollarë nga grupet e George Soros,” tha drejtuesi partiak në një deklaratë.
Soros ka dhuruar miliona për fushatat e demokratëve dhe kauzat e tjera liberale, dhe është një objektiv i shpeshtë i kritikave të krahut të djathtë dhe teorive të konspiracionit.
Greitens ëshë akuzuar të enjten se kërcënoi me publikimin e një foto të nudo një gruaje me të cilën ai kishte marrëdhënie, nëse ajo zbulonte marrëdhënien e tyre.
Guvernatori është marrë në pyetje nga zbatuesit e ligjit në Qendrën e Drejtësisë St. Louis. Avokati i tij lëshoi një deklaratë duke i quajtur akuzat “të pabaza dhe të pabazuara”.

“Klienti im është absolutisht i pafajshëm. Ne do të paraqesim një mocion për ta shkarkuar,” tha avokati Edëard Doëd Jr.
Guvernatori e ka quajtur Gardner një “prokuror liberal të pamatur” për të “fituar pikë politike” duke ndjekur çështjen.
“Ne kemi një demokraci progresive, të zbatimit të ligjit, që kërkon të heqë dorë nga një guvernator i rendit dhe ligjit”, tha kreu i GOP, duke akuzuar prokurorin për thyerjen e zbatimit të ligjeve që kanë të bëjnë me shkeljen e privatësisë.
“Ne shpresojmë që një komitet dypartiak i ligjvënësve të zgjedhur nga njerëzit në Misuri të gjejë se çfarë po ndodh me të vërtetë, duke siguruar që liberalët e Saint Luis nuk do kontrollojnë të ardhmen e shtetit tonë”, tha Cooper.
“Siç kam thënë më parë, kam bërë një gabim personal para se të isha Guvernator. Unë nuk kam kryer një krim”, thuhet në deklaratën e tij.
“Me vendimin politik zhgënjyes dhe të gabuar të sotëm, besimi im në sistemin tonë prokurorial është e tronditur, por jo prishur, dhe unë e di që kjo do të bëhet së shpejti, njerëzit e Misurit meritojnë më mirë se një prokuror liberal i pamatur që përdor zyrën e saj për të fituar pikë politike. Pres që mjetet juridike të ndryshojnë këtë veprim. Ky moment nuk do të më pengojë që të bëj punën e rëndësishme të popullit të madh të Misurit”.

Mediat kanë publikuar një raport që përfshinte detajet e një regjistrimi të një gruaje duke thënë se Greitens ishte përpjekur ta shantazhonte për të heshtur në lidhje me aferën seksuale.
Në një deklaratë, Gardner tha se incidenti i pretenduar ndodhi në mars 2015 dhe u zotua të “mbajë zyrtarët publikë përgjegjës në të njëjtën mënyrë si çdo rezident tjetër”.
Avokati Greitens, Edëard Doëd Jr, tha në një email: “Në dyzet vjet të praktikës publike dhe private, unë kurrë nuk kam parë ndonjë gjë të tillë, akuzat kundër klientit tim janë të pabaza, klienti im është absolutisht i pafajshëm. Ne do të paraqesim një mocion për të shkarkuar. ”
Susan Ryan, një zëdhënëse e Zyrës së Prokurorit të Qarkut, lëshoi ??një deklaratë duke thënë se avokatët e guvernatorit kishin kërkuar një takim “sekret” me zyrën e saj përpara akuzës, pasi donin të ndajnë anën “njerëzore” të historisë së Greitens.
“Prokurori ngre akuzat bazuar në fakte dhe prova. Pa fakte dhe informata shtesë nga Guvernatori, takimi nuk ishte i nevojshëm,” tha Ryan.
Në përgjigje të “sulmeve personale të guvernatorit”, tha Ryan, zyra e saj “beson se gjykata është vendi i duhur për të argumentuar faktet, e jo mediat”.
Aktakuza pohon se Greitens bëri foto të një personi “të zhveshur plotësisht ose të pjesshme” pa e i thënë apo pa pëlqimin e personit dhe që Greitens pastaj transmetonte imazhin “në një mënyrë që lejonte qasjen në atë imazh nëpërmjet një kompjuteri”.

Sipas Gardner, transmetimi i imazhit në një mënyrë të tillë është një krim sipas statutit të privatësisë dhe Greitens është akuzuar për shkelje.
Dhoma e Misurit bëri të ditur përmes një deklarate se ata kanë nisur një hetim për këtë çështje.
“Ne do të shqyrtojmë me kujdes faktet që gjenden në aktakuzë dhe do të përgjigjemi për pyetjen nëse guvernatori mund të udhëheqë shtetin tonë, ndërsa po hetohet,” thuhet në deklaratë.
“Njerëzit e Misurit meritojnë jo më pak. Ne do të fillojmë procesin e angazhimit të një grupi ligjvënësish për të hetuar këto akuza serioze”. /Syri.net/