Hahn: “Gjermania dhe Franca kritika të mëdha ndaj Tiranës”

European Union Commissioner designate for Regional Policy Johannes Hahn from Austria is seen during his hearing at the European Parliament in Brussels, Thursday Jan. 14, 2010. (AP Photo/Thierry Charlier)

Komisioneri i BE-së, Johannes Hahn, i tha gazetës gjermane “Die Welt” se shqiptarët vuajnë nga imazhi i tyre për avancimin drejt BE-së.Duket se kryeministri Edi Rama nuk është më i “përkëdheluri” i kancelares Merkel dhe këtë gjë e konfirmon Hahn duke u shprehur se, Gjermania ka rezerva ndaj Shqipërisë. “Komisioni Evropian do t’u rekomandojë së shpejti shteteve anëtare – me shumë gjasa deri në verë – që të nisin negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe me ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë…
Në fund të fundit do të jenë shtetet anëtare që do të vendosin se kur do të nisin bisedimet e anëtarësimit.
Franca, por para së gjithash Gjermania, kanë rezerva të mëdha në rastin e Shqipërisë.Shqiptarët natyrisht që vuajnë nën një imazh të caktuar”, thotë Hahn. Por Shqipëria ka bërë “shumë veçanërisht në luftën kundër krimit të organizuar”, përfundon Johannes Hahn.