Gomari i Ramës, Muç Nano: Kosova është edhe e Serbisë

Një analist gomar i afërt me Ramën deklaron në studion e “opinion” se Kosova është edhe tokë serbe. Sipas tij nëse i referohemi historisë, “Kosova është edhe pjesë e Serbisë” dhe këtu ai i referohej kishave serbe. Diplomatja Harxhi ka replikuar duke i kujtuar se gjithmonë Kosova ka qenë tokë shqiptare, ndërsa kishat kanë qenë gjithmonë të ngritura në toka shqiptare. “Serbët e Mitrovicës janë të ardhur në Kosovë, ndërsa shqiptarët e Preshevës janë autoktonë në tokat e tyre”, tha Harxhi.
Nano, i cili është dashuruar së fundi me Serbinë dhe mundohet të hiqet si liberal u shpreh në favor të këbimit të territoreve mes Serbisë dhe Kosovës.
Harxhi është shprehur se mundësia e shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë është një ide e ngritur nga serbët, por që shqiptarët dalin të humbur. ‘Shqiptarët nuk mund të shkëmbejnë territore me shqiptarët’
Harxhi tha se historia e shkëmbit të territoreve ka nisur në 16 tetor në 2016, gjatë vizitës së kryeministrit Edi Rama në Beograd.
Ajo bën me dije se në takimin ‘kokë më kokë’ që ka pasur me Vuçiçin, serbët kanë hapur tezën për ndarje të Kosovës dhe këmbimit të territoreve.