Bilanc lufte, 134 aksidente me 13 të vdekur dhe 162 të plagosur në janar

Muaji janar ka shënuar një rritje të numrit të aksidenteve me 12.6% krahasuar me një njëjtën periudhë të një viti më parë. Sipas INSTAT, në muajin janar 2018 numërohen 134 aksidente rrugore, nga 119 aksidente të ndodhur në janar 2017.
Ndërkohë numri i të aksidentuarve është 175 persona, nga 158 që ishte një vit më parë, duke u rritur me 10,8%. Krahasuar me numrin mesatar të aksidentuarve gjatë vitit 2017, ky numër është ulur me 19,6%.
Numri i personave të plagosur gjatë muajit janar 2018 është 162, nga 136 të plagosur në muajin janar 2017. Krahasuar me mesataren e personave të plagosur gjatë vitit 2017, ky numër është ulur me 18,6%.
Sipas INSTAT, në muajin janar 2018 numri i të vdekurve nga aksidentet është 13 persona, nga 22 që ishte një vit më parë për të njëjtën periudhë, duke u ulur me 40,9%.
Në janar 2018, aksidentet rrugore në 74,6% të rasteve, kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit.
Numri më i lartë i aksidenteve në këtë periudhë është kryer nga grup mosha 45 – 60 vjeç, duke zënë 24,6% të numrit të aksidenteve rrugore, duke u rritur me 50,0%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.