Analisti Pallaska: Rama po negocion me Serbinë për ndarjen e Kosovës

Analisti Dastid Pallaska, është shprehur në lidhje me ndarjen e Kosovës, se çështja nuk qëndron tek shkëmbimi i territoreve, por tek shkëputja e një territori nga Kosova.
Pallaska theksoi se shkëmbim territoresh mund të kemi vetëm në një rast, kur të dy shtetet kanë nën kontroll një territor të caktuar, të cilët bien dakord për t’a shkëmbyer.
Sipas tij, Kosova dhe Shqipëria nuk kanë një territor të tillë dhe nuk kanë se çfarë të shkëmbejnë. Ai bën me dije se Serbia ka pretendime për të shkëputur një pjesë të territorit të Kosovës.
Ndërkaq, në lidhje me rolin e Shqipërisë, Pallaska theksoi se pala serbe shprehet se Shqipëria është me ne. Ai tha se kryeministri Rama negocion drejpërdrejt me serbët.