Rama po kryen krim kushtetues me bllokimin e arrestimeve të ministrave

Kryetari i PD, Lulzim Basha u shpreh kundër propozimit të PS-së për ndryshimin e rregullores sa i takon autorizimit të arrestimit të deputetëve. “Edi Rama ka propozuar një ligj të posaçëm gjoja si rregullore për të mbrojtur peshqit e mëdhenj. Të gjithë ata që prisnin arrestimin e peshqve të mëdhenj tani ata të kënaqen me cironka”, deklaroi Basha për mediat nga selia e PD-së.

Basha tha më tej se, me ndryshimin e propozuar maxhoranca kërkon që Kuvendi të kthehet në gjykatë, dhe  Edi Rama në gjyqtar prandaj nuk ka për të pasur konsensusin e opozitës.

“Rama ka synim zhbërjen e reformës në drejtësi. Asnjë peshk i madh të mos dalë në gjykatë qytetarët  të kënaqen me cironka. Nuk ka për të pasur konsensusin tonë. Ju bëj thirrje edhe për këtë aryse të bashkoheni në protestën e 27 janarit”, u shpreh Basha.

Komunikimi i plotë me gazetarët i Kryetarit Basha:

– Partia Socialiste ka dorëzuar në Kuvend disa ndryshime në Rregulloren e Kuvendit ku bie në sy rasti kur, Prokuroria kërkon autorizim për arrestimin apo këqyrjen e banesës së deputetëve kur është shkruar, është specifikuar që duhet të kërkohet provë nga Kuvendi tek Prokuroria lidhur me rastet e kërkesave për autorizim. Si e shihni këtë ndryshime në rregullore dhe çfarë qëndrimi do të mbajë Partia Demokratike?
Edi Rama ka propozuar një ligj të posaçëm. Ky është një ligj i posaçëm i prezantuar gjoja si ndryshim i rregullores. Pra, Edi Rama ka propozuar një ligj të posaçëm për të mbrojtur “peshqit e mëdhenj”. Të gjithë ata që prisnin arrestimin dhe vënien para drejtësisë të “peshqve të mëdhenj”, tani duhet të kënaqen me cironka.
Ligji propozon që gjykata të jetë Kuvendi, që prokuroria t’i paraqesë provat në Kuvend dhe gjyqtari të jetë Edi Rama. Kjo praktikisht do ta kthejë SPAK-un dhe Byronë e Hetimit në një organizatë joqeveritare. Sepse i gjithë pushteti për të vendosur nëse politikanët e korruptuar dhe të lidhur me krimin do të paraqiten para drejtësisë apo jo, do të jetë i maxhorancës, do të jetë i Edi Ramës.
Me këtë akt Edi Rama po kthen në ligj modelin me të cilin mbrojti Saimir Tahirin. Të gjithë shqiptarët që presin rezultate nga Reforma në Drejtësi, e panë sesi Edi Rama shndërroi Kuvendin në Gjykatë dhe nuk lejoi që Saimir Tahiri të përgjigjej para gjykatës për akuzat e bëra nga Prokuroria për lidhjet e tij me bandat dhe krimin e organizuar. Këtë model tani Edi Rama po e shndërron në ligj dhe me këtë model ai po zhbën shtyllën kryesore të Reformës në Drejtësi, që është mundësia që, prokurorët dhe gjyqtarët vendosin para përgjegjësisë këdo, duke përfshirë edhe politikanët e inkriminuar dhe të lidhur me bandat, apo të korruptuar.
Me të gjitha këto akte që ka ndërmarrë deri më sot, dhe me aktin që propozon, nuk po bën gjë tjetër, veçse po zhbën Reformën në Drejtësi.
Po merr masa që asnjë ministër i korruptuar, asnjë ministër, bashkëpunëtor i krimit të organizuar, asnjë deputet i korruptuar apo i zhytur në krim, të mos dalë para drejtësisë, por të mbrohet përmes akteve politike të mazhorancës.
Kuvendi të kthehet në Gjykatë, Edi Rama të kthehet në gjyqtar.
Pa pikë dyshimi Partia Demokratike do ta kundërshtojë fuqishëm këtë akt i cili ka një dhe vetëm një synim, zhbërjen e Reformës në Drejtësi dhe që asnjë “peshk i madh” të mos dalë para gjykatave, por shqiptarët e ndershëm të cilët presin rezultatet e Reformës në Drejtësi, të kënaqen vetëm me cironka.

– Çfarë do të bëni, a mund të arrihet konsensus?
Nuk ka për të patur konsensusin tonë, as për këtë, as për hapa të tjerë të cilët synojnë të mbulojnë gjurmët e krimit kushtetues. Që nga 18 dhjetori, Edi Rama dhe mazhoranca e tij, është në panik të thellë dhe këto janë hapa të një njeriu dhe një grupi njerëzish, në panik të thellë të cilët po bëjnë gjithçka për t’u mbrojtur politikisht nga Reforma në Drejtësi. Në do ta kundërshtojmë fuqishëm dhe do t’i themi shqiptarëve këtë që po themi sot. Vota kundër është ajo që opozita ka në dorë. Tjetrën e kanë në dorë qytetarët të cilëve u bëj thirrje edhe për këtë arsye, të bashkohen në protestën e 27 janarit.