Sherri Conte-Mou, Pep kërkon anulimin e tyre

Sherri që po zhvillohet mes Jose Mourinho-s dhe Antonio Conte është komentuar edhe nga trajneri i Manchester City-t, Pep Guardiola, i cili beson se vëmendja nuk duhet të jetë te trajnerët e skuadrave.
“Janë lojtarët ata që luajnë. Ata janë talentet”, ka thënë ai për “Manchester Evening News”. “Unë mendoj se ne duhet t’i eliminojmë konferencat për shtyp të trajnerëve. Do të ishte më mirë kështu. T’i lëmë lojtarët të luajnë. Ajo që po bëjmë ne nuk është asgjë, duhet t’i shmangim. Unë i bëj thirrje federatës që të qëndrojë tre ose katër muaj pa konferenca për shtyp”, u shpreh Guardiola.
“Të shohim si luajnë lojtarët dhe të shkruajmë e të flasim për atë që shikojmë. Ndonjëherë, unë duhet të vij këtu dhe të shpjegoj atë që kanë parë të gjithë. Pse duhet ta bëj këtë? Futbolli është ajo që ndodh në fushën e lojës. Ju i jepni shumë merita trajnerëve, por duhet t’ia jepni lojtarëve”, ka përfunduar Guardiola.