Hoyt Bryan Yee largohet nga Departamenti i Shtetit

Ka dhënë dorëheqjen nga posti i zv/ndihmës i Sekretarit Amerikan të Shtetit, Hoyt Bryan Yee. Lajmi është konfirmuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit për “Al Jazeera Balkan”. Mediat aludojnë se detyra e tij e ardhshme do të jetë ajo e ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Sarajevë.
Brian Hoyt Yee ka dhënë dorëheqje nga posti i zv/ndihmësit të Sekretarit amerikan të Shtetit për Evropë dhe Euroazi. Lajmi është konfirmuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit për “Al Jazeera Balkan”.
Në përgjigjen e dërguar nga Dash për “Al Jazeera” shkruhet se Hoyt Yee ka vënë në dijeni kolegët e tij për largimin nga posti të cilin e mbante që nga viti 2013. Mediat lakojnë emrin e ish-shefit të OSBE-së në Bosnje e Hercegovinë, Jonathan Moore, si zëvendës të tij.
Yee pritet të emërohet ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në një nga vendet e Ballkanit Perëndimor, me mediat serbe që theksojnë se do të jetë pikërisht Sarajeva.
Kohë më parë u fol se ai do të caktohej si ambasador në Maqedoni. Janë pikërisht mediat serbe ato që këmbëngulin se Yee do të vendoset në Sarajevë, ku e përditshmja “Blic” citon burime anonime në Beograd si dhe zëra në qarqet diplomatike amerikane dhe maqedonase.
Para se të merrte detyrën si zv/ndihmës i Sekretarit Amerikan të Shtetit për Europën dhe Azinë, Hoyt Yee mbajti poste të larta diplomatike në Kroaci nga 2010 në 2013.