Ballina Politikë Manjani: Besimi tek drejtësia më pak se zero

Manjani: Besimi tek drejtësia më pak se zero

Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani është shprehur se, për kohë qeveria është mbi drejtësinë dhe ligji penal lejon arrestime pa prova, ligji nuk zbatohet e as ka për t’u zbatuar ndonjëherë njësoj për të gjithë. “Mjafton të jesh në anën e qeverisë dhe nuk të gjen gjë! Mund të vuash pak, por në fund je njeri i lirë! Të gjithë të tjerët shpallen fajtorë që në Komisariatin e Policisë. Në gjyq dalin kot se, vendimin e merr qeveria! Besimi tek drejtësia nuk është më as 0. Është në vlera negative!”, shprehet Manjani. Ditën e sotme për Orest Sotën, Gjykata vendosi lirim nga burgu me garanci pasurore pse 50 milionë lekësh të vjetra.
“Për sa kohë qeveria është mbi drejtësinë dhe ligji penal lejon arrestime pa prova, ligji nuk zbatohet e as ka për t’u zbatuar ndonjëherë njësoj për të gjithë! Mjafton të jesh në anën e qeverisë dhe nuk të gjen gjë! Mund të vuash pak, por në fund je njeri i lirë! Të gjithë të tjerët shpallen fajtorë që në Komisariatin e Policisë. Në gjyq dalin kot se vendimin e merr qeveria! Besimi tek drejtësia nuk është më as 0. Është në vlera negative! Kemi bërë reformë të drejtësisë, por vetëm drejtësi nuk bëhet! Vështirë të bëhet kur qeveria është edhe kapterri edhe polici edhe gjykatësi…”

Exit mobile version