Interi mund të bëjë më shumë

Interi, në ndeshjen e tij të parë të vitit 2018, që gjithashtu përkon me gjysmën e parë të sezonit, do të jetë i angazhuar në fushën e Fiorentinës. Trajneri Luciano Spalletti, duke folur për mikrofonat e “Premium Sport”, shpjegoi: “Në ndeshjet më të bukura të vitit duhet të bëni shfaqjen më të mirë, atë që vetëm futbolli mund ta ofrojë”. Pavarësisht nga mënyra e mirë e ecurisë së Interit në përgjithësi, Spalletti nuk është i kënaqur: “Duhet të aspirojmë për të bërë diçka ekstra. Kështu që nuk jam i kënaqur me punën time. Interi është diçka emocionale, e cila krijon pasion të vërtetë. Vetëm të shikojmë brenda historisë zikaltër dhe ne duhet të punojmë në mënyrë të tillë, që ta ndiejmë Interin brenda vetes. Mjafton të jemi Interi dhe kjo bën dallimin”.
Sipas trajnerit toskan, Interi mund të kishte bërë edhe më shumë: “Ne kemi fiksuar disa numra të mëdhenj, kemi bërë mirë, por kemi diçka më shumë në dispozicion. Ne nuk e kemi optimizuar forcën që kemi, prandaj në pjesën e dytë të sezonit do të duhet të kemi një marrsh më tepër”. Spalletti ka analizuar edhe rënien e fundit të zikaltërve: “Ne duam të fajësojmë një problem psikologjik, veçanërisht për faktin se nuk mund të shënojmë më. Por, nëse shkojmë të prekim disa çelësa, kemi nevojë për specialistë në të gjitha fushat. Psikologu i largimit nga goli është Icardi. Unë do të flas me ekipin dhe do ta gjejmë zgjidhjen”.
Sesioni i transferimit të dimrit ka ardhur: “Nuk pres asgjë. Kam një ekip të fortë dhe dy menaxherë të fortë, kështu që, nëse ka një shans për të mbyllur një operacion fitimprurës, ata do ta bëjnë. Ne po bëjmë mirë, kemi gjithçka për të bërë mirë”. Spalletti shpjegoi edhe qëllimet e tij për vitin 2018: “Qëllimi im është gjithmonë të shoh 65 mijë njerëz në stadium. Nëse punojmë mirë, atëherë mund të shohim edhe 80 mijë. Tifozët do të jenë vendimtarë për ne”.