Pezullohen hetimet për skandalin e “byzylykëve” elektronikë

Prokuroria e Tiranës ka vendosur të pezullojë hetimet për kallëzimin e ish-ministrit të Drejtësisë, Gazmend Bardhi në lidhje me skandalin e byzylykëve të mbikëqyrjes elektronike. Ndërkohë Ministria e Drejtësisë e ka ankimuar këtë vendim në Gjykatë dhe pritet vendimi Gjykatës nëse do të pranoj apo jo ankimin e Ministrisë së Drejtësisë.
Gjatë kësaj periudhe rezulton se, shërbimi i provës i ka dërguar një shkresë gjykatave ku u kërkon të mos japin përkohësisht vendime për mbikëqyrje elektronike, pasi po testohet sistemi i sigurisë të byzylykëve, nëse janë të çmontueshëm të sigurt apo në funksion përgjatë 24 orëve.