Rusia thotë se informacioni i CIA-s ndihmoi për parandalimin e sulmeve terroriste

Kremlini tha se Agjencia Qendrore amerikane e Zbulimit, CIA u kishte dhënë autoriteteve ruse informacion që bëri të mundur parandalimin e një sërë sulmesh me bomba të Shtetit Islamik të planifikuara për në Shën Peterburg.
Kremlini tha se Presidenti rus, Vladimir Putin e telefonoi Presidentin Donald Trump për ta falenderuar për informacionin e CIA-s.
Rusia tha se informacioni ishte aq i rëndësishëm saqë shërbimi i sigurisë FSB, u vu në gjurmët e të dyshuarve që po planifikonin sulme vetëvrasëse me bomba të shtunën në Katedralen dyshekullore Kazan dhe objekte të tjera.
Moska tha se, Presidenti Putin i kërkoi udhëheqësit amerikan t’i shprehte mirënjohjen CIA-s dhe se, Rusia do të ndajë me Shtetet e Bashkuara informacionin që ka mësuar për sulme të mundshme terroriste në Shtetet e Bashkuara, ashtu siç ka bërë edhe në të kaluarën.
Telefonata e së dielës mes dy udhëheqësve ishte e dyta në katër ditë.