Venger kundër shitjes së Ozil

Arsene Venger insiston se Mesut Ozil nuk do të bashkohet me Manchester United në janar, por ai ka refuzuar të përjashtojë mundësinë e largimit të turko-gjermanit nga Arsenali verën e ardhshme. Kontrata e Ozil skadon në fund të sezonit aktual dhe emri i tij është i lidhur me një numër klubesh, duke përfshirë Barcelonën dhe Manchester United e Jose Mourinhos. 29-vjeçari mund të negociojë me klubet e tjera që nga janari, përpara një transferimi të mundshëm të lirë verën e ardhshme. Trajneri Venger është këmbëngulës që Ozil, të paktën të shohë marrëveshjen e tij në “Emirates”, megjithëse ai nuk ndalet që të mohojë se do të largohet. “Nuk e di sa afër është, tha ai, kur u pyet nëse Ozil do të nënshkruajë një marrëveshje të re. Gjithsesi, asnjëherë nuk na është drejtuar se ka kërkesë nga Manchester United, kështu që nuk e kuptoj se nga ka ardhur kjo pistë. Kjo është diçka që është krijuar nga mediat, ndoshta. Sidoqoftë, ai do të qëndrojë me ne deri në fund të sezonit, pjesa tjetër është e hapur”.
Marrëveshja e Alexis Sanchez, gjithashtu, përfundon verën e ardhshme. Kileni ndërkombëtar, 28 vjeç, ishte subjekt i interesimit nga Manchester City në merkaton e mëparshme të sezonit, por një lëvizje e tillë ra në momentin e fundit. Venger, megjithatë, thotë se edhe ai do ta përfundojë sezonin në veri të Londrës: “Ata do të qëndrojnë të gjithë. Është shumë e vështirë për mua që t’ju tregoj, ndërsa do ta analizoj çdo rast individualisht. Dëshira ime dhe dëshira e klubit është që të gjithë të qëndrojnë. Nëse ju vini dhe më thoni; unë do t’ju ofroj këtë për këtë lojtar, atëherë do t’ju them po ose jo”.
Arsenali përballet me Newcastle United të shtunën, pasi ra në vendin e shtatë në tabelën e Premier League, 19 pikë pas liderëve të Manchester City. Venger pretendon se “qytetarët” kanë pasur “benzinë” për ta ndihmuar “karburantin” e një vrapimi që i ka parë ata të shmangin humbjen për 16 ndeshjet e tyre të para të kampionatit, ndoshta një referim ndaj pronarit të tyre, Sheikh Mansour, i cili përshëndet nga UAE me naftë të pasur. I pyetur se si krahasohet Manchester City me ekipin e pabesueshëm të Arsenalit, që përfundoi sezonin 2003-2004 pa pësuar humbje, trajneri francez tha: “Nuk kishim benzinë dhe idetë, ata kanë benzinë dhe ide, kështu që i bën më efikasë”.Arsene Venger insiston se Mesut Ozil nuk do të bashkohet me Manchester United në janar, por ai ka refuzuar të përjashtojë mundësinë e largimit të turko-gjermanit nga Arsenali verën e ardhshme. Kontrata e Ozil skadon në fund të sezonit aktual dhe emri i tij është i lidhur me një numër klubesh, duke përfshirë Barcelonën dhe Manchester United e Jose Mourinhos. 29-vjeçari mund të negociojë me klubet e tjera që nga janari, përpara një transferimi të mundshëm të lirë verën e ardhshme. Trajneri Venger është këmbëngulës që Ozil, të paktën të shohë marrëveshjen e tij në “Emirates”, megjithëse ai nuk ndalet që të mohojë se do të largohet. “Nuk e di sa afër është, tha ai, kur u pyet nëse Ozil do të nënshkruajë një marrëveshje të re. Gjithsesi, asnjëherë nuk na është drejtuar se ka kërkesë nga Manchester United, kështu që nuk e kuptoj se nga ka ardhur kjo pistë. Kjo është diçka që është krijuar nga mediat, ndoshta. Sidoqoftë, ai do të qëndrojë me ne deri në fund të sezonit, pjesa tjetër është e hapur”.
Marrëveshja e Alexis Sanchez, gjithashtu, përfundon verën e ardhshme. Kileni ndërkombëtar, 28 vjeç, ishte subjekt i interesimit nga Manchester City në merkaton e mëparshme të sezonit, por një lëvizje e tillë ra në momentin e fundit. Venger, megjithatë, thotë se edhe ai do ta përfundojë sezonin në veri të Londrës: “Ata do të qëndrojnë të gjithë. Është shumë e vështirë për mua që t’ju tregoj, ndërsa do ta analizoj çdo rast individualisht. Dëshira ime dhe dëshira e klubit është që të gjithë të qëndrojnë. Nëse ju vini dhe më thoni; unë do t’ju ofroj këtë për këtë lojtar, atëherë do t’ju them po ose jo”.
Arsenali përballet me Newcastle United të shtunën, pasi ra në vendin e shtatë në tabelën e Premier League, 19 pikë pas liderëve të Manchester City. Venger pretendon se “qytetarët” kanë pasur “benzinë” për ta ndihmuar “karburantin” e një vrapimi që i ka parë ata të shmangin humbjen për 16 ndeshjet e tyre të para të kampionatit, ndoshta një referim ndaj pronarit të tyre, Sheikh Mansour, i cili përshëndet nga UAE me naftë të pasur. I pyetur se si krahasohet Manchester City me ekipin e pabesueshëm të Arsenalit, që përfundoi sezonin 2003-2004 pa pësuar humbje, trajneri francez tha: “Nuk kishim benzinë dhe idetë, ata kanë benzinë dhe ide, kështu që i bën më efikasë”.