Shkodra nën shtetrrethim nga vizita e qeverisë, Rama në panik shton forcat e sigurisë

Është dhjetor festash, por në Shkodër nuk ka asesi një atmosferë të tillë. Shkak është bërë mbledhja e qeverisë “Rama 2” këtë fundjavë që është zhvendosur pikërisht në qytetin e biçikletave. Por nga një qytet biçikletash, Shkodra është kthyer në një qytet të “blinduar”. Dhjetëra forca policie e dhjetëra makina të vëna në dispozicion të zyrtarëve qeveritarë.

Në qytet mbizotëron një qetësi absolute dhe njerëzit ndihen si “nën pushtim”. Shqetësimin për atmosferën e krijuar, e ndjen edhe gazetari Bepin Kolvata i cili shkruan: “Është dhjetor festash dhe gjithë qendrat Europiane janeë nën dekorin festiv. Shkodra këtë 9 dhjetor është zgjuar kështu, sepse na ka ardhur qeveria me kryeministrin në krye!”