Ballina Ekonomi Mungojnë 39 gjyqtarë, sistemi drejt krizës

Mungojnë 39 gjyqtarë, sistemi drejt krizës

Buxheti i Administratës Gjyqësore ka sjellë debate të ashpra në Komisionin parlamentar të Ligjeve. Përfaqësuesit e opozitës akuzuan se në sistemin tonë të drejtësisë mungojnë plot 39 gjyqtarë dhe se emërimi i tyre mbahet peng nga qeveria. Përfaqësuesit e PD-së dhe LSI-së kërkuan që Administratës Gjyqësore t’u plotësohet çdo kërkesë për fonde.
Relatori i draftbuxhetit, Bashkim Fino tha se, kërkesa e Administratës Gjyqësore për 72 punonjës shtesë është e pajustifikuar, duke qenë se duhen plotësuar fillimisht postet vakante të gjyqtarëve.
Komisioni parlamentar i Ligjeve mori në shqyrtim draftbxhetin e sistemit gjyqësor, ku është parashikuar edhe një shtesë fondesh e cila do përdoret vetëm për nevojat e procesit të Vetting-ut.

Exit mobile version