Refuzimi i vizës amerikane për Ruçin

Ruçit i është refuzuar në vitin 2005 viza për të shkuar privatisht në SHBA dhe kjo i është bërë me dije nga autoritetet konsullore amerikane. Në bazën e të dhëna nga vetë SHBA, Ruçi rezulton i implikuar në çështje të trafikimit të drogës dhe kjo është një e dhënë që as Ruçi dhe as Rama nuk kanë mundur të fshijnë nga baza e të dhënave. Largimi i ambasadorit amerikan në seancën e parë të Kuvendit ku Ruçi mbajti fjalimin e tij të parë si kryeparlamentar është rikonfirmim i qartë. Burime të besueshme thonë se, Ruçi ka tentuar edhe njëherë tjetër për të marrë vizë private, por përgjigja ka qenë negative.