Makina ku u kapën eurot dhe patentat e Tahirit, e një ndërtuesi të lidhur me pushtetin

Një tjetër detaj i rëndësishëm zbardhet nga çështja Sota, në makinën e të cilit u gjendën patentat e Saimir Tahirit dhe 863 mijë euro. Gazetari investigativ Basir Çollaku ka bërë të ditur dje se, policia mbajti të fshehtë një tjetër detaj të ngjarjes, pronësinë e makinës ku udhëtonte Sota. Sipas Çollaku makina “Land Rover”, e përmendur në njoftimin e policisë vetëm për tipin e saj dhe jo për targat dhe pronësinë nuk është e Orest Sotës, por e një ndërtuesi të fuqishëm pranë Ramës dhe pushtetit. “Apo të sjellim një fakt tjetër që na bëri përshtypje, është Orest Sota që u kap me 863 mijë euro? Unë vë re një tjetër gjë që nuk përmendet, janë target e mjetit të ndaluar në të cilin u gjenden paratë. “Land Rover”-i ka disa të dhëna. Policia është më e informuar për misionin e kësaj transparence të munguar. Ai ka një “Audi” Q7. Ky “Land Rover” nuk është i Sotës. Ky mjet është i një subjekti që ka lidhje me Tahirin, ka lidhje me pushtetin, është një kompani ndërtimi, e cila po ndërton shëndetshëm në bashkëpunim me institucionet”, u shpreh Çollaku.