Pse Minniti u takua me Bashën?

Takimi me kryetarin e opozitës Basha është zhvillur në rezidencën e ambasadorit italian. Takimi ndonëse ka qenë privat dhe ka zgjatur për 30 minuta ka patur dy elementë të veçantë përtej privatësisë. Elementi i parë ka qenë fotoja e bërë publike mes Minnitit dhe Bashës dhe elementi i dytë ka qenë deklarata e Bashës për mediat pas takimit me ministrin e Brendshëm italian. Natyrisht që këto dy elementë janë mjaft të rëndësishëm. Italia ka dashur të bëjë të qartë për këdo në Shqipëri, por edhe jashtë saj se Basha shikohet sot si partner i besueshëm i partnerëve ndërkombëtarë. Deklarata dhe qëndrimet e tij nuk janë tanimë vetëm dhe thjesht qëndrimet e kryetarit të PD, forcës kryesore të opozitës, por në të njëjtën kohë mund të shikohen edhe si zëri i partnerëve të rëndësishëm të Shqipërisë në luftën kundër mafias.