Edi Rama po prish shtëpitë e himariotëve, që të ndërtojë vëlla Olsi

Berisha ka reaguar ashpër dje edhe në lidhje me prishjen e banesave të qytetarëve të Himarës, ndërsa e ka cilësuar situatën atje si një agresion mafioz pas të cilit fshihen interesat e Olsi Ramës për ndërtime.
“Ajo që ju shihni në Himarë është një agresion mafioz i turpshëm ndaj qytetarëve krenarë që kanë qenë dhe mbeten bastion i shqiptarizmit. Duhet të dini të dashur qytetarë se aty ka pasur një studim të njërës prej kompanive më serioze në botë të Britanisë së Madhe, masterplan për Himarën dhe gjithë Bregun, sipas të cilit përcaktohej se ku gjeologjia nuk lejonte ndërtimin. Dhe ky studim përmbysi një studim të mëparshëm të qeverisë suaj, që përcaktonte ku klientela duhej të ndërtonte.
Çfarë bëri ky zotëria? Përmbysi studimin britanik. Pse nuk pati asnjë sherr tetë vjeçar për probleme urbanistike? Sepse ligji ishte i qartë. Atëherë bëri studimin tjetër, sipas të cilit aty do të ndërtojë Olsi, aty do të ndërtojë klani, atje tjetri, me radhë dhe u vënë drurin qytetarëve të Himarës. Ja pra, të dashur qytetarë ky atdhetar që përdor si strofull të fundit nacionalizmin….”.