Përgjegjësja e zyrës postare i vjedh pensionet të moshuarve

Një përgjegjëse e zyrës postare në Pirg të Maliqit, ka përvetësuar një shumë parash nga tarifat e shërbimit të pensioneve të pensionistëve. “Specialistët e Seksionit kundër Korrupsionit në Drejtorinë Vendore të Policisë Korçë, filluan procedimin penal në gjendje të lirë ndaj shtetases A.S, 35 vjeçe, banuese në fshatin Velitërnë-Maliq, (me detyrë përgjegjëse e Zyrës Postare Pirg-Maliq).
Procedimi ndaj saj filloi pasi, dyshohet se kjo shtetase ka kryer veprime në kundërdshtim me ligjin, duke përvetësuar një sasi të konsiderueshme lekësh, nga tarifat e shërbimit të pensioneve të pensionistëve”, sqaron policia. Materialet i kaluan Prokurorisë të Rrethit Gjyqësor Korçë për veprat penale “Vjedhja e kryer, duke shpërdoruar detyrën”, “Falsifikimi i dokumenteve” dhe “Shpërdorimi i detyrës”.