Edhe Islanda në panik nga trafiku i drogës nga mafia shqiptare

Jo vetëm Italia, por duket se edhe Islanda është në panik nga trafikimi i drogës nga mafia shqiptare. Kështu, Zyra e Komisionerit Kombëtar të Policisë Islandeze beson se konsumi i drogave të forta në Islandë do të rritet në vitet e ardhshme. Konsumi i lëndëve narkotike është rritur në mënyrë të konsiderueshme dhe ka marrë jetën e dhjetëra njerëzve në tre vitet e fundit. Sipas asaj që shkruan a icelandmonitor.mbl.is. Kjo thuhet në një raport të ri nga departamenti i tyre i hulumtimit dhe analizës. Gjithashtu në raport thuhet se bandat kriminale ndërkombëtare, veçanërisht nga vendet Baltike janë të gjera në tregun nordik të drogës. Mafia shqiptare, për shembull, kontrollon tregun e heroines dhe se është mjaft aktive në tregjet e vendeve fqinje. “Heroina ende nuk është shfaqur në tregun islandez, por po të futet kjo do të jetë një pike kthese”, thuhet në raport. “Heroina ende nuk është shfaqur në tregun islandez, por nëse shfaqet dhe kur kjo gjë të ndodhë do të konsiderohet një pikë kthese. Në Islandë kristalizohet metamfetamina në treg si dhe shumë dhimbje të forta që përmbajnë opiate”, thuhet në raport. Konsumimi i barnave të forta pritet të rritet në vend, pasi doganat konfiskojnë rregullisht nga këto barna që po tentohet të futen në vend. Kjo është një arsye për t’u shqetësuar se heroina do të fitojë një terren në Islandë”, thuhet në raport.