Skandal, pas shantazhit të ish-ministrit me dosjet e krimit, Rama nuk lejon arrestimin e Tahirit

Rama i trembur dhe në panik nga presioni dhe shantazhi që Tahiri i ka bërë me dosjet e krimit ka vendosur të mos lejojë Prokurorinë të hetojë dhe arrestojë Tahirin. Ky është një rast i paprecedent dhe skandaloz që do të shkërmoqte shtetin dhe rrezikon ta çojë vendin drejt një izolimi të madh ndërkombëtar dhe një përplasje të madhe. Kurrë nuk ka ndodhur që nëj institucion si qeveria të refuzojë të zbatojë urdhrin e Prokurorisë. Kjo do të provonte kapjen e plotë të vendit nga krimi I organizuar dhe rënien e institucioneve të hetimit dhe të drejtësisë. Nëse deri dje thonim se nuk vepron Prokuroria, sot po bëhet e qaartë se Rama kërkon të bëhet de jure edhe Prokurori edhe Gjykatës duke e suprimuar fare drejtësinë.