14 pyetje për Tahirin

Numrat e telefonit të organizatës “Habilaj” që u dërguan nga dy herë për përgjim nga informacionet e Antidrogës Fier, përse fikeshin kaq magjisht kur shkresa mbërrinte në Tiranë? Përse A. Dalipi nuk përgjohej, nuk kontrollohej në banesë e në skafe, ndonëse kishte të dhëna të bollshme për aktivitetin e tij kriminal të trafikut të drogës dhe armëve?

Basir ÇOLLAKU

Fevziu tha mbrëmë në emisionin e tij “Opinion” se ka kontaktuar gazetarë për të pyetur Saimir Tahirin në studio, por ata kanë refuzuar…
Ne duhet dhe i njohim këto gazetarë që kanë refuzuar, janë të gjitha ata që nuk kanë refuzuar dhe e kanë mbrojtur rregullisht. Disa prej tyre i kam pasur unë përballë kur e mbronin me shpirt ndër dhëmbë, e pasion ndër xhepa, gjatë denoncimit në nëntor në vitin 2015.
Sigurisht moderatori vendos vetë kë të kontaktojë. Por në emision mbrëmë, shumë pyetje interesante munguan në adresë të ish-ministrit..
Dhe jo se nuk diheshin, por nuk duheshin bërë, për të mos e rënduar të ftuarin..
Disa nga pyetjet..

1-Zoti ish-ministër përveç kushërinjve Habilaj të gradës 10 ke pasur kushërinj të gradës 1 pranë drejtorit të Policisë Fier më pas drejtor në Tiranë?

2-20 numrat e telefonit të organizatës “Habilaj” që u dërguan nga dy herë për përgjim nga informacionet e Antidrogës Fier, përse fikeshin kaq magjisht kur shkresa mbërrinte në Tiranë?

3-Përse A. Dalipi nuk përgjohej, nuk kontrollohej në banesë e në skafe, ndonëse kishte të dhëna të bollshme për aktivitetin e tij kriminal të trafikut të drogës dhe armëve?

4-Përse skafi i trafikantëve qëndronte i ankoruar në molin ku ishin 20 cm ngjitur skafet e policisë (foton e kam publikuar unë në 2015) ?

5-A e dini se SHÇB, vartësit tuaj kanë kërcënuar oficerët e Antidrogës dhe ju kanë kërkuar para?

6-A keni pasur dijeni dhe a keni qenë ndikues në kanosjen nëpër burgje të oficerëve të Antidrogës, kur u dërgohej në qeli disa trafikantë??

7-Përse Prokuroria nuk e jep vendimin e pushimit për të cilin ju zoti ish-ministër u krenuat si i pafaj, ndonëse në të thuhet se makina “Audi” ende ishte nën emrin tuaj?

8-Keni deklaruar publikisht se nëse Habilajt janë trafikantë droge do të kërkonit falje publike se u keni shitur makinën tuaj trafikantëve të drogës, përse nuk e bëtë??

9-Përse Ana Pogi dhe Michele Grillo dy ish-drejtues të misionit italian Interforca ikën me emergjencë e të dyshuar në shumë implikime në çështje të trafiqeve e përgjimeve? Madje, djali i Grillos erdhi dhe u punësua tek Deloit në Tiranë!!!??

10-A keni ndikuar me ish-kolegun tuaj në Itali që të mos vijë të dëshmojë në gjyq në Shqipëri oficeri italian, të cilin e pengonin ta bënte këtë dëshmi ndonëse ai ishte i gatshëm?

11-A kishte të dhëna se dikush apo disa nga këta miq italianë e shqiptarë vinte dorë dhe hiqte emra të kërkuarish nga lista e Interpolit dhe më pas shpërblehej me prona e para?

12-Përse policia që ishte e plot informuar nuk kontrollonte pronat e disa zyrtarëve të lartë italianë në Shqiperi dhurata të trafikantëve?

13-A diheshin së paku katër organizata të forta kriminale në Fier dhe Vlorë që bënin e bëjnë kërdinë në trafikun e kokainës dhe heroinës dhe kanë mbështetje politike të thekur?

14-Se mos do përmendej dhe një arrestim tjetër këto ditë në Greqi A. SH, një trafikanti të madh droge prej 20 vitesh..?

Mbase u bënë shumë pyetje…se ka dhe plot të tjera….