Tahiri në burg për trafik droge dhe korrupsion

“Trafik i lëndëve narkotike”, kryer në bashkëpunim, në formën e posaçme të grupit të strukturuar kriminal dhe “Korrupsionit pasiv të zyrtarëve të lartë shtetërore dhe të zgjedhurve vendorë”, parashikuar nga nenet 283/a/2 dhe 260 të Kodit Penal, këto janë akuzat që rëndojnë mbi ish-ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri.
Prokuroria e Krimeve të Rënda ka paraqitur kërkesën për heqjen e imunitetit dhe ushtrimin e kontrollit për deputetin Saimir Tahiri.
Po a do ta zbatojë menjëherë kërkesën Policia, pasi ende Tahiri gëzon imunitetin e tij?!
Fillimisht duhet të jetë Komisioni i Mandateve që duhet të pranojë kërkesën.
Në shkresën dorëzuar në zyrat e Kuvendit i kërkohet Komisionit të Mandateve miratimin e kërkesës së Prokurorisë së Krimeve të Rënda për dhënien e autorizimit për arrestimin dhe kontrollin personal dhe të banesës së deputetit Saimir Tahiri.
Veprat penale për të cilat dyshohet ish-ministri i Brendshëm janë:
Trafikimi i narkotikëve kryer në bashkëpunim, në formë të posaçme të grupit të strukturuar kriminal, parashikuar nga nenet 283/a/2 dhe 333/a të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë.
“Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë’’, parashikuar nga neni 260 i Kodit Penal.

DETAJET E PLOTA:
Prokuroria për Krime të Rënda kërkon heqjen e imunitetit për deputetin Saimir Tahiri, Prokuroria për Krime të Rënda kërkon nga Kuvendi i Shqipërisë autorizimin për heqjen e imunitetit të deputetit Saimir Tahiri, në vijim të një hetimi të nisur për veprat penale të “Trafikut të narkotikëve”, kryer në bashkëpunim, në formën e posaçme të grupit të strukturuar kriminal dhe “Korrupsionit pasiv të zyrtarëve të lartë shtetërore dhe të zgjedhurve vendorë”, parashikuar nga nenet 283/a/2 dhe 260 të Kodit Penal.
Prokuroria për Krime të Rënda po zhvillon hetime, në bashkëpunim me autoritetet italiane, për një grup kriminal, i cili ka trafikuar sasi të mëdha lënde narkotike kanabis sativa nga Shqipëria në drejtim të Italisë. Në bazë të të dhënave të përftuara në kuadër të këtij hetimi, Prokuroria për Krime të Rënda kërkon nga Komisioni i Mandateve në Kuvendin e Shqipërisë dhënien e autorizimit për “arrestimin, heqjen e lirisë dhe kontrollin personal e të banesës”, për deputetin Saimir Tahiri.

Tahiri rrezikon deri 27 vite burg

Dy akuzat e Prokurorisë ndaj Saimir Tahirit, për trafik droge dhe korrupsion pasiv të zyrtarëve të lartë shtetërorë, parashikojnë dënim me burg nga 11 deri në 27 vite. Janë dy nenet e Kodit Penal, 260 dhe 283, të cilët parashikojnë dënimin me burg për dy veprat penale për të cilat akuzohet ish-ministri i Brendshëm. Akuza e parë për Tahirin është ajo për trafik droge vepër për të cilën ai rrezikon 7-15 vjet burg (neni 283).
Neni 260 i Kodit Penal, për korrupsionin pasiv të funksionarëve të lartë shtetëror, parashikon dënim 4-12 vite burg. Më herët, Prokuroria e Krimeve të Rënda iu drejtua Kuvendit përmes një shkrese, duke kërkuar heqjen e imunitetit me qëllim arrestimin e Tahirit, pasi në bazë të hetimeve italiane rezulton i përfshirë në trafikun e drogës Shqipëri-Itali.
(Neni 260 i Kodit Penal) Dënimet për dy veprat Penale: Prodhimi dhe shitja e lëndëve narkotike (neni 283), 7-15 vjet burg. 2/3 Korrupsion pasiv i funksionarëve shtetërorë (neni 260), 4-12 vjet.

Enton DACI