Tillerson: “Shqetësim i thellë” për burgosjet në Turqi

Sekretari amerikan i Shtetit, Rex Tillerson, ka shprehur “shqetësim të thellë” lidhur me arrestimin e dy pjesëtarëve të personelit diplomatik amerikan në Turqi, ka njoftuar mbrëmë Departamenti amerikan i Shtetit.
Në bisedën telefonike me ministrin e Jashtëm të Turqisë, Mevlut Cavusoglu, Tillerson, po ashtu, ka kërkuar që qeveria e Turqisë të paraqesë prova lidhur me akuzat kundër të punësuarve.
Biseda telefonike ndërmjet dy zyrtarëve të lartë ishte e para e këtij lloji prej shpërthimit të krizës diplomatike ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Turqisë, që janë aleatë shumëvjeçar në NATO.
Sipas mediave turke, kjo bisedë ka zgjatur gati gjysmë ore.