Tahiri-Kules: Ta zgjidh unë problemin me Shullazin, çfarë fshihet pas kërcënimit

Gazetari Flamur Vezaj ka bërë publike sot një dëshmi tronditëse në lidhje me kërcënimin e rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Sipas gazetarit të kronikës, në zgjedhjet e bëra për rektorin e Universitetit ishin gërshetuar shumë interesa ekonomike, por sidomos ajo e pronësisë së fushës tek Qyteti “Studenti”.
Sipas gazetarit Vezaj, në këtë pazar është përfshirë edhe zv/rektori sot zv/ministri i Arsimit, Ervin Demo, i cili kishte premtuar se nëse Mynyr Koni nuk do të zgjidhej rektor i Universitetit të Tiranës, atëherë fusha e zezë në Qytetin “Studenti” do t’i kthehej ‘pronarëve’.
Ja çfarë shkruan Flamur Vezaj në Facebook:
Kush gënjeu në Gjykatë dhe pse u kërcënua Koni!?
Sipas dëshmive të dhëna në Prokurori të këtyre personazheve të rastit E. Shullazit!
Veç humbjes së kujtesës nga pedagogët për personazhin Shullazi të tjerat kanë qenë në sinkron!
Dhori Kule: …Pas kërcënimit fola në telefon me E. Ramën dhe ai më lidhi me S.Tahirin dhe më pas bashkë me L.Nikollën,
H.Çakon e E.Hodaj u takuam ku më premtuan që do ta zgjidhin këtë problem! Tahiri më tha do ta mbyll unë këtë problem! Dy orë pas takimit ka dalë S.Berisha në konferencë për media!…
M.Koni: …Pas kërcenimit kam fol me familjen, më pas me L.Nikollën dhe brenda pak minutash më ka marrë kancelari e më ka thënë se do takohemi me M. Brendshëm me të cilin jam takuar e i kam treguar ngjarjen ku ishte edhe L.Nikolla, H.Çako e E.Hodaj që mbanin shënime ato që thoja. Më pas kam paraqitur dorëheqjen nga kandidimi, por nuk u pranua!
Rreth dy orë më pas S.Berisha doli në media e bëri publike…
L.Nikolla: …Më mori Dh.Kule në telefon dhe më tregoi kërcënimin dhe më pas bashkë me S.Tahirin, H.Çakon e E.Hodaj kemi takuar profesorët që i premtuam se do të ndjekim rrugën ligjore!….
#Pas daljes së S.Berishës në konferencë Policia kërkon nga E.Shullazi të paraqitet në Polici e ai nuk merr mundimin dhe pas kësaj zyrtarët e lartë e dërgojnë te rruga “Kavajës” zv/drejtorin e Policisë së Tiranës dhe me qetësi e dashuri (kamerat e trupit nuk filmonin) e sjellin Shullazin te policia! Pas disa telefonatave me debate e zë të lartë nga brenda Drejtorisë, aty rreth orës 22:45 shkon urdhëri i Prokurorisë për Krime të Rënda për ndalimin e Shullazit! Edhe për këtë pjesë ka pas debate që tashmë i kam thënë dhe përfundimisht Shullazi mbeti në qeli!
#Tani kush e mori vesh i pari, kush e denoncoi e kush gënjen besoj kuptohet kur i lexoni këto reshta!!!
#Ka edhe më shumë kjo histori…pasi janë disa pyetje ende pa përgjigjie, kush kishte interes për mos zgjedhjen e M.Konit Rektor, veç kandidates tjetër K.Dibra, pse kishte refuzuar M.Koni “pazaret” për fushën në hyrje të Qytetit “Studenti”, kush i kishte premtuar “pronarëve” që nëse nuk zgjidhet Rektor M.Koni “pronën” do e merrnin, kush e “punësoi” Shullazin si “përmbarues” në këtë çështje, ç’lidhje ka me ngjarjen ky zv/ministri i ri i Arsimit dikur zv/rektor E.Demo dhe çfarë premtimesh kishte dhënë ai nëse nuk zgjidhet M.Koni Rektor, pse kjo fushë vazhdon e “bllokuar” e të shfrytëzohet nga Bashkia kur me VKM i është kthyer Universitetit të Tiranës, pse nuk realizohet Kampusi Universitar siç ishte premtuar, për çfarë “pazaresh parimore” Bordi i Rektoratit është përplas me M.Konin dhe kanë caktuar administrator, pse Rektorati funksionon me dy vula, kush i pushon kallëzimet e Rektorit në Prokurorin e Tiranës… etj… etj?!?!