Ballina Politikë LSI: Ekonomia e rrezikuar, FMN e konfirmoi

LSI: Ekonomia e rrezikuar, FMN e konfirmoi

Sipas raportit të FMN-së, me rëndësi parësore është fuqizimi i zbatimit të kuadrit të PPP-ve për vlerësimin dhe monitorimin e projekteve, pasi paraqesin risqe të konsiderueshme financiare. Kjo referuar programit ambicioz të autoriteteve për investime publike nëpërmjet PPP-ve, sipas projektit 1 miliard euro. Në një dalje për mediat, deputeti LSI, Përparim Spahiu është shprehur se kjo forcë ëstë në të njëjtën linjë me FMN-në sa i përket PPP-ve. “Përsa i takon qasjes ekonomike të qeverisë, si përsa i përket PPP-ve, madje për bashkimin e tatimeve me taksat ka kosto financiare që ekspertët i llogarisin me 15-20%. Këto janë shqetësime të njëjta, jemi në të njëjtën linjë me FMN-në, gjë të cilat i kemi paraqitur në takimet që kemi pasur me ta. Përsa i përket PPP-ve, ju e dini që është depozituar në Kuvend, më herët se sa të depozitohej projektligji për statusin e minatorit, një draft ku është kërkuar më shumë filtra, më shumë transparencë, pasi është e vërtetë e nevojshme të kuptohet se ç’po ndodh, se ç’situatë financiare është. Mungon shumë transparenca, dhe fakti që FMN e parashtron si problem them që qeveria duhet të jetë shumë e kujdesshme në këtë aspekt”.

Exit mobile version