SHBA: Nëse qeveria nuk ju përgjigjet, atëhere rrëzojeni

Ambasadori amerikan ka ndryshuar thirrjet gjatë tre ditëve të fundit. Mesazhet e tij të drejtpërdrejta janë për qeverinë. Ai tashmë nuk po i drejtohet më vetëm qeverisë, por për të parën herë pas shumë kohësh, ai po i drejtohet qytetarëve. Qeveria dhe kreu i saj heshtën ndaj deklaratës së bërë të ambasadorit amerikan gjatë ditës së shtunë. Ambasadori i kërkoi të rinjve të shtunën se, nëse nuk i përgjigjet kërkesave të saj të ligjshme, atëherë ajo rrëzohet nga rinia.
Ambasadori amerikan ka kujtuar një detaj të vogël nga fillimi i vitit të ri shkollor, ku qeveria u tregua indiferente ndaj thirrjeve të opozitës për të siguruar libra shkollor falas për nxënësit. Ambasadori i ka bërë thirrje për ndërgjegjësim qytetar, kur u ka kujtuar qeveritarëve ndërtesat e luksit, makinat luksoze dhe udhëtimet e shtrenjta jashtë vendit.
“Ju jetoni në një demokraci. Nëse e kërkoni atë, qeveria juaj duhet të përgjigjet. Ose do t’i rrëzoni. Për shembull, në fillim të vitit shkollor, shumë njerëz, përfshirë edhe opozitën, kërkonin libra falas për studentët.
Ky është një vend i vogël. Nuk është një vend i pasur. Por është e arsyeshme që qytetarët të kërkojnë që qeveria të sigurojë para për të blerë libra për studentët e saj. Dhe kur qeveria ju tregon se nuk mund ta përballojë atë, ju duhet të pyesni se si ata janë duke paguar për ndërtesat e tyre qeveritare, makinat e tyre luksoze dhe udhëtimet e tyre jashtë vendit”, tha Lu.