SHBA flet për rrëzimin e Qeverisë “Rama”

Ambasadori amerikan, Lu ka paralajmëruar një rrëzim të qeverisë Rama nga rinia në rast se ai nuk do t’i përgjigjet kërkesave të tyre. Thirrja e hapur është bërë gjatë një takimi që ambasadori amerikan ka pasur me të rinjtë në Rrëshen. Lu është shprehur se në demokraci pushteti ësht i tyre dhe në rast se qeveria nuk i përgjigjet atëhere rinia e rrëzon qeverinë. Ambasadori ka folur edhe për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Lu ka deklaruar se Shqipëria do ti bashkohet BE dekadën e ardhshme.

“Ju jeni në demokraci. Nëse kërkoni, qeveria duhet të përgjigjet, ose ju mund ta rrëzoni. Për shembull, në fillim të vitit shkollor, shumë njerëz, përfshirë opozitën, kërkan libra falas për nxënësit. Ky është një vend i vogël. Nuk është vend i pasur. Por është arsyeshme që qytetarët të kërkojnë nga qeveria t’u sigurojë para për të blerë libra për nxënësit e saj. Dhe kur qeveria thotë se nuk mundet ta përballojë, ju duhet t’i pyesini se si po paguajnë për godinat e bukura qeveritare, automjetet e tyre luksoze dhe udhëtimet jashtë vendit. Si demokraci, përgjegjësia dhe fuqia janë me ju”, është shprehur ambasadori Lu.